Timotej Vitez, MESI: V prihodnost zremo optimistično.

Pogovarjali smo se s Timotejem, skrbnikom ključnih kupcev, podjetja MESI o tem koliko truda so vložili v registracijo medicinske naprave pri FDA in kam gre podjetje v 2021.

MESI je konec leta 2020 zaključil prvi del težko pričakovane FDA registracije MESI mTABLET sistema. To je skupno že tretja registracija, ki jo je podjetje MESI uspešno opravilo pri Upravi za hrano in zdravila pod okriljem ministrstva za zdravje (FDA). V letošnjem letu pričakujemo še tri uspešno zaključene postopke, kar nam bo omogočilo, da poleg novega brezžičnega merilnika gleženjskega indeksa MESI mTABLET ABI,  ameriškim zdravnikom in sestram ponudimo tudi ostale brezžične diagnostične module, ki so del sistema MESI mTABLET in jimtako omogočimo lažje in enostavnejše diagnosticiranje bolezni na primarni ravni.

Glede na čas in energijo, vloženo v postopke registracije, lahko ZDA označimo kot enega izmed prioritetnih trgov v letu 2021, saj predstavlja ogromen potencial za naš MESI mTABLET produktni portfelj, tako z vidika prodaje, kot tudi sklepanja industrijskih in razvojnih partnerstev. Postopek registracije je seveda dolgotrajen in zapleten, še posebej ker gre za inovativen produkt, ampak z voljo in vztrajnostjo je seveda mogoče rešiti vse ovire na poti do odobritve. Ekipa, ki je skrbela za pripravo dokumentacijo ter vseh potrebnih testov in poročil je opravila izjemno delo v preteklem letu. 

 MESI sočasno razvija številne majhne in velike evropske ter mednarodne trge, zato je težko izpostaviti prav vse.

Poleg ZDA so v letu 2021 med fokusnimi trgi velike države članice EU, kjer MESI gradi svojo prisotnost z lastnimi organizacijskimi in prodajnimi kapacitetami. Sem uvrščamo Francijo, Španijo in Nemčijo. V slednji smo tudi v začetku leta uradno registirali podružnico - MESI Deutschland GmbH, kjer bo nemška ekipa skrbela za koordinacijo in razvoj nemškega trga. V kratkem bosta zaključena podobna postopka v Španiji in Franciji. V Italiji pa smo v preteklem letu pričeli s pridobivanjem prodajnih agentov, kar nam bo ravno tako dalo nov zagon z neposredno prisotnostjo na trgu po izjemno težkem letu 2020. 

Veliko si v letošnjem letu obetamo tudi od ostalih EU trgov, ki jih uvrščamo med zrele, npr. Finska, Švedska, Slovaška, Madžarska, Združeno Kraljestvo, Belgija in Nizozemska ter na mednarodni ravni Avstralija. Aktivno pa razvijamo tudi bolj zahtevne mednarodne trge, kjer so vstopne ovire za tuje proizvajalce tudi svojevrsten izziv - Indija,. Hong Kong, Singapur, Brazilija, Južna Koreja, itd. V prihodnost tako zremo z velikim optimizmom in prepričanostjo da so izzivi, ki nam jih je prinesla pandemija v letu 2020, zgolj trenutek v zgodovini, ki bo nekoč krojil le še vsebino učbenikov, ne pa tudi naših življenj.

Več o uspešni registraciji produkta si lahko preberete v sporočilu za javnost